Predstave

Šuma priča

 

Odmorili smo se, jesen se vratila, vrijeme je za nove izvedbe naše predstave "Šuma priča"! Još niste pogledali ovu veselu i šarenu dječju predstavu koja vas vodi duboko u zelenu šumu i dom obitelji medvjedića?

 

 

Više informacija o predstavi na ovom linku.

 

RADIONICE NAKON PREDSTAVE

„Šuma prča“ predstava je koja u dječjem doživljajnom svijetu ne završava. Ona u djeci pobuđuje želju da i sami sudjeluju, da se odmah i sada igraju kazališta, da glume, pričaju, maštaju, crtaju i oblikuju... 

Svaka od radionica u navedenim terminima koristit će NOVE likovne tehnike, dok su sve tematski objedinjene sadržajima iz predstave.

 

Više informacija o radionicama na ovom linku.

 

 

DRUGI O PREDSTAVI

 

"Više sam nego oduševljena predstavom. Jedna od rijetkih lutkarskih predstava koje sam imala prilike vidjeti u našoj zemlji, a i u inozemstvu, koja me je cijelo vrijeme zaokupljala vizualno, slušno, intelektualno i emocionalno.

Nježan odnos glumaca i publike u kojem smo svi potaknuti na izvođenje priče. Maštovita scenska obrada koja je ujedno i edukativna (krošnje u obliku lista simboliziraju drveće). Poticanje dječje maste jednostavnim, a opet kreativnim lutkama. Rječnik kojim je priča ispričana je poznat djeci i dio je njihovog svakodnevnog života. 
 

Svakako sam uvjerenja da bi sva djeca predškolske dobi uživala u predstavi i šteta bi bilo propustiti je. Toplo preporučam predstavu svim roditeljima i odgojiteljima koji imaju ili se brinu za djecu predškolskog uzrasta."

 

Marijana Obranic- Graham, odgajateljica s hrvatskom i engleskom diplomom, DV Izvor, Bregana

 

 

KRITIKE

 

Specifičnost i vrijednost rada lutkarice Krune Tarle u nekoj je vrsti senzibilnog pogleda na scenske predmete i lutke, kao i na način kako priča priče djeci. To se u umjetnosti zove osjećaj za nijanse, za skrivene detalje, za stvari koje iz drugoga plana djeluju, za simbole, možda dobre duhove, koji neprimjetno struje i dodatno oplemenjuju bajku i djeluju u mislima najmlađe publike tek kada predstava završi, naknadno. Stoga kroz ruke Krune Tarle prolaze nježni materijali, kao i rafinirane misli; ona scenu oprema prozračnim predmetima, često se igra sjenama i neživim stvarima koje bi mogle postati lutke tek iz drugog pokušaja imaginacije. Njezina najnovija predstava "Šuma priča" koja se odnevno igra u Centru mladih Ribnjak, kreirana je prema motivima bajke "Zlatokosa i tri medvjeda", koju je dramaturški obradila Tena Šnajder i realizirana je s odgojiteljicama i dramskim pedagoginjama kao animatoricama na sceni, Anom Malnar i Petrom Pokrovac  te Magdom Henok i Ksenijom Rožman. Predstava je namijenjena djeci u vrtiću i jaslicama i primjer je Krunine estetike blage razlivenosti, nešto poput lelujanja meduze, u kojoj priča ne trpi od nasilja doslovnosti bajke, preglumljivanja ili udvaranja dječjem uzrastu. Jednostavna priča o djevojčici Zlatokosi teče jednostavno, zato jer je pred nama beskonačan svijet nevidljivosti u koji nas uvodi vidljivi svijet šume, životinja i djece. Bitna razlika od uobičajenih predstava u tome je što djeca odmah osjete da se radi o pravom putovanju, da ne trebaju imati strah od letenja i da su oni – to je tako razumljivo - na to putovanje pozvani. Dublji smisao tog susreta je da se preko priče o medvjedima, zlatokosoj djevojčici i kuli bjelokosnoj ispreda to uže od zlatnih niti koje od naših života, preko šume  vodi u vječnost.   

Stoga je Kruna Tarle animatorica višega reda jer se njene misli prema kazalištu i lutkama nalaze na mjestu koji i djeca prepoznaju kao prostor slobode i ljepote. Kao prostor bez kraja.

 

Bojan Munjin, Hrvatski radio, Treći program, Jutro na Trećem, 11. 12. 2015.

Šuma priča
Šuma priča
Šuma priča
Šuma priča
Šuma priča
Šuma priča
Šuma priča
 
 


Priča mi se priča

teatralizirano pripovijedanje

 
Poco Loco
Poco Loco
Poco Loco
Poco Loco
Poco Loco
Poco Loco
Poco Loco
Poco Loco

Ciklus "Priča mi se priča" donosi svake nedjelje novu priču. Članovi Teatra Poco Loco su proveli godinu dana smišljajući koji je najbolji način za ispričati bajku. I uz pomoć prijatelja glumaca i glazbenika smislili su svoj način; on uključuje pjevanje i sviranje, crtanje i projiciranje, glumu i nezaobilazni humor! U stalnom kontaktu s djecom, roditeljima i odgajateljima, iz priče u priču istražuju proces pripovjedanja, te uvode djecu u najranije iskustvo sudjelovanja u kazališnoj predstavi.

Njihove priče uvijek prati određeni glazbeni instrument (gitara, harfa, klarinet, fagot, violina, violončelo...) i likovni efekti na grafoskopu.

Poco Loco tim čine: Dunja Fajdić, Renata Carola Gatica, Maja Katić, Zrinka Kušević i još mnogi drugi umjetnici.

 

 

Više informacija na ovom linku.

 

Iš'o Viljo u dućan

 

LUTKARSKA PREDSTAVA ZA NAJMLAĐE

KRUNA TARLE-art & LOFT

& Centar mladih Ribnjak, Scena Ribica

 

Viljo, mali junak naše predstave, dražestan je psić s kojim se svako dijete lako  može identificirati. Priča tematizira za nas više nego običnu svakodnevnicu koja je međutim,  samim time što se sve događa po prvi puta, malim ljudima ravna fantastici: kako potpuno sam obaviti neki zadatak, kako sretno stići na drugu stranu ulice, kako savladati malu putanju oko kuće i pritom se ne izgubiti, a možda usput nekome i pomoći. 

 

Više informacija na ovom linku.

 
Išo Viljo u dućan
Išo Viljo u dućan
Išo Viljo u dućan
Išo Viljo u dućan
Išo Viljo u dućan
Išo Viljo u dućan
Išo Viljo u dućan
 

Jeste li se ikada jako, strašno, užasno, odvratno, gadno, jezivo zaljubili?

Jeste? Odlično! Onda znate da je u životu najvažnije 'Ljubiti, samo ljubiti'.

Uz pomoć ljubavi i Zvonimira Baloga, Teatar Poco Loco i Scena Ribica za vas su skrojili novu predstavu!


Bio jednom jedan mali, smeđi, slinavi stvor. Jako drag, ali i strašno spor. Na leđima on nosi kao ruksak svoju kuću i od nje se nikada nije maknuo ni makac.

Sigurno se pitate kako je to moguće?!

Eto kako: Puž se s kućicom rodio, kao što se slon rodio sa surlom. I dok je Puž slinio i hvalio svoju kućicu, u njegovom vrtu, svijetu i životu pojavila se Ružica, djevojčica glasovita po svojemu glasu. I onda se dogodilo TO - Puž se zaljubio. Ali, Ružici Puž nije bio po volji. Ona je željela da Puž postane junak, heroj, kralj, princ, sportaš ili bar ministar. Zbog Ružice je Puž bio spreman učiniti sve, pa čak i otići od doma, riješiti se kućice! I zato je Puž krenuo u pustolovine.
Sigurno se pitate kakve pustolovine?!
Itekakve!
Prošao je kroz jednu šumu, zapeo kod Carinika, vozio Mačkobus, spasio A razred, preplašio Zmaja, odgovorio na sve Ružičine zagonetke...Budući da kraj nikad nije isti kao početak, znajte da je sve to zapravo bilo potrebno kako bi Puž na kraju svih krajeva spoznao da je on jedan, jedinstven, pravi pravcati čovjek, pardon, PUŽ: točno takav kakav je.

 

Režija: Renata Carola Gatica

Dramatizacija: Maja Katić

Autorica glazbe: Davorka Horvat

Scenografija i kostimografija: Jasmina Kosanović i Božidar Raos

Grafički dizajn: Bruno Kontrec

Fotografija: Tina Kadoić

Majstori tona: Marko Crnčević i Branko Pek

 

Igraju:

PUŽ: Bruno Kontrec

RUŽICA: Maja Katić

 

 

 

Ljubiti, samo ljubiti

 

Ljubiti,samo ljubiti
Ljubiti, samo ljubiti
Ljubiti, samo ljubiti
 

Centar mladih Ribnjak - Scena Ribnjak - Park Ribnjak 1 - 10000 Zagreb

Išo Viljo u dućan